Írástól Lélekig

Rólam

Blogra Pintérné Mirza Anna vagyok, grafológus-pedagógus.

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán végeztem magyar-történelem szakos tanárként. Diplomámmal a kezemben rögtön tanítani kezdtem egy pesti gimnáziumban.

Pályakezdőként még azt hittem, hogy majd a történelem és az irodalom megszerettetése lesz az elsődleges célom – de aztán másként kezdtem a hivatásomra tekinteni. Egyre jobban zavartak a keretek, a kötelező tananyag, a kevés lehetőség a diákokkal való szabad beszélgetésre.

Már tudtam, hogy a tanítás számomra inkább csak eszköz, lehetőség az együttérzés kifejezésére.

Közben született két kisfiam, és a gyes éveit arra is igyekeztem kihasználni, hogy megvalósítsam az álmaimat: ezentúl elsősorban emberekkel szeretnék kapcsolatban lenni, nem lexikonokkal. Így elvégeztem az akkreditált grafológus képzést az Országos Írásszakértő Intézetben – épp jókor, mert már nagy pocakkal tettem le az utolsó vizsgát. 🙂

Imádok grafológiai elemzéseket készíteni, mert olyan személyiségképet lehet kiolvasni egy írott oldalból, amivel a megrendelők egyrészt azonosulni tudnak, másrészt gyakran azt mondják: Tényleg… tudtam én ezt magamról, de valahogy sosem fogalmaztam meg. Egy-egy elemzés sokat segíthet az önismeretben fejlődni vágyóknak, konfliktusos kapcsolataikat gyógyítani szándékozóknak.

Azóta blogolok, és merek álmodni arról, hogy a bennem lévő anya, pedagógus és grafológus megtalálja az útját-módját annak, hogy harmóniába kerüljön az életemben a család és a hivatás.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!