Írástól Lélekig

A tanár, aki még küzd, hogy ne kelljen választania

Szülői értekezlet. Blabla. Minden a szokásos. A végén pedig kaptunk egy szórólapot: egy hetes angol tábor lehetőség a gyerekeknek a Balatonnál. 51 ezer Ft.   Van most ez a rezsicsökkentés. Meg a családi adókedvezmény növelése. És a fizetésem is magasabb, mint volt. Hiába. Mi ezt sem tudjuk megadni a gyerekünknek.... Tovább »

Tényleg az a jobb tanár, akinek van saját gyereke?

A véleményem tömören és velősen: NEM. Jobban kifejtve mégis: IGEN.   Pályafutásom alatt sokszor találkoztam az előítélettel: csak az lehet jó pedagógus, akinek van saját gyereke. Az tudja csak, mi is a gyereknevelés! Aki otthon is ezerfelé figyel, sosem lankad munkából hazatérvén sem, konfliktust kezel, lelket ápol, nevel, leckét ellenőriz. Több év alatt sem tudtam… Tovább »

Tekintélyt szerezni

Kezdő tanárként – mit ne mondjak -, elég nagy kihívás volt kiállni a katedrára. Én, a pályakezdő és 36 kamasz. Szemtől szembe. Az első tanévem előtti nyáron mindent elterveztem: mik lesznek a főbb céljaim, és milyen eszközökkel szeretném elérni, hogy a gyerekek kövessék majd az utasításaimat, az órán fegyelem legyen és tanuljanak is. Abban biztos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!