Írástól Lélekig

Rosszkedv ellen a legjobb orvosság a… rosszkedv!

Nincs kedved semmihez? Sötét színben látod a világot? Fáradt vagy és lehangolt?   Mi nők vagyunk így néha. Talán nem is csak néha. A hangulatingadozás is hozzánk tartozik. Okunk persze van rá elég: havonta és fronthatáskor, fáradtan vagy kipihenten, egyedül vagy társaságban. Meg úgy egyébként is. Az írásod is energiátlan? A betűformák egyre elnagyoltabbak, széthúzottabbak,… Tovább »

Lépésről lépésre 6.

A 6. lépés: a Tanácsadás. A legizgalmasabb része a munkámnak. Kész a személyiségkép, és azon kívül is van még rengeteg jellemzőm. Mindezt összekovácsolom egy 3-5 oldalas levélbe. Ilyenkor már semmi más nem jár a fejemben, csak belehelyezkedem az adott helyzetbe.  Szükséges hozzá a szelektálásra való képesség, lényeglátás, pszichológiai ismeretek, és az összefüggések felismerése. A megrajzolt… Tovább »

Mi leszel, ha nagy leszel?

A pályaválasztási tanácsadás menete   Hogyan készül egy pályaorientációs szakvélemény?  A pályaorientáció vizsgálata összetett, bonyolult feladat. A megbízó adottságaihoz, vágyaihoz, céljaihoz, képességeihez, és persze lehetőségeihez kell találni hivatást. A grafológust e célból gyakran már általános iskolások szülei is megkeresik, akik szakközépiskolát keresnek csemetéjük számára, de a jellemzőbb inkább az, hogy a középiskola utolsó éveiben válik… Tovább »

A depresszió jelei – Tanácsadás

  Depresszió – ez a pszichiáter diagnózisa. Az írás is lelki krízisről, szorongásról, mélyen gyökerező elfojtásokról beszélt nekem. Mi lehet a grafológus tanácsa? Az írásminta az súgja, nagyon mélyre szorítottad le az érzéseidet. Az írásod azt mondja, nem tudod feldolgozni a stresszt, nem tudsz megszabadulni lelki tartalmaktól. Sok minden bánt, aminek nem akarsz jelentőséget tulajdonítani…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!