Írástól Lélekig

Szoros kontroll alatt tartott gyerekből szorongó felnőtt?

Én aztán tudom, milyen szoros megfigyelés és irányítás alatt lenni. A családom hitvallása szerint ugyanis a szeretet maga az aggódás.   A világ veszélyes.  A társak csak a rosszba visznek: Megszólnak. Kinéznek, kinevetnek. Bántanak, elrabolnak, megvernek. A vér szava a minden. Ők tudják, mi a jó nekem. Vigyáznak rám. Otthon biztonságban vagyok. Kicsi vagyok, gyenge… Tovább »

A balkezesség és a személyiség

Annyira érdekes dologról olvasgatok mostanában! A jobb agyfélteke dominanciája hajlamosít negatív emocionális alaphangulatra, visszahúzódó, szorongó, depresszív hozzáállásra. Így tehát jellemzőbb a balkezesek között a gátlásos, szégyenlős alkatú, introvertált, szociálisan félénk ember. Ti ismertek balkezes embert, akire illik néhány jelző a fentiek közül? Vagy magadra ismertél? Akkor írj nekem! Ha meg éppen nem így van, akkor… Tovább »

A depresszió jelei – Tanácsadás

  Depresszió – ez a pszichiáter diagnózisa. Az írás is lelki krízisről, szorongásról, mélyen gyökerező elfojtásokról beszélt nekem. Mi lehet a grafológus tanácsa? Az írásminta az súgja, nagyon mélyre szorítottad le az érzéseidet. Az írásod azt mondja, nem tudod feldolgozni a stresszt, nem tudsz megszabadulni lelki tartalmaktól. Sok minden bánt, aminek nem akarsz jelentőséget tulajdonítani…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!