Írástól Lélekig

Nem működik a párkapcsolatom… Hogyan tovább?

Van az úgy, hogy nagyon akarjuk. Nem vágyunk másra, csak hogy szeressenek és szerethessünk. És mégsem működik… Ki a hibás? Van visszaút? Együtt vagy külön – hogyan tovább?   Grafológusként nagyon érdekesnek találom, hogy a legtöbb érdeklődő, aki aztán mégsem kér elemzést, párkapcsolati problémák miatt keres meg. Megoldás kellene. Lehetőleg persze gyorsan, konyhakészen és fájdalommentesen… Tovább »

A legfontosabb lecke: megtanulni szeretni

Elfáradtam. Nem kicsit: nagyon. A múltkori csonka hétvége, a szerda este megtartott grafológia előadás és a két – gyerekbetegség miatt – nem éppen zavartalan éjszaka után életmentőnek éreztem a közelgő 4 napot. Éppen péntek hajnali 2-ig életmentő is volt – nem tovább. Most meg a nagyobbik fiam lett rosszul. Elfáradtam. Persze magam is oka vagyok,… Tovább »

Ízek, illatok, szeretet

Ismeritek az érzést, hogy olykor mintha tényleg veletek lenne az az ember, aki annyira tud hiányozni? A jelenlétét, a hangját, a lényét váratlanul előhívja egy dallam, egy mozdulat, egy helyzet, egy illat? Éreztétek már azt, hogy ha valamit úgy csináltok, ahogy Ő szokta, akkor az olyan, mintha visszarepülnétek az időben/térben – hozzá?   Észrevétlenül veszünk… Tovább »

Szeret – nem szeret?

A nagy kérdés. Hogy szeret-e a másik. Igazán, elfogadóan, feltétel nélkül. Érezzük – vagy érezni akarjuk… Szeret – nem szeret?   Mindenkinek megvan a saját szeretetnyelve. Az a nyelv, ami túlmutat a verbalitáson. A nyelv, amin az érzelmeinket közvetítjük. Meghatározza, hogy mit fogadunk be, és hogy mi hogyan adunk. Gary Chapman öt módot határoz meg… Tovább »

Érintés

Gary Chapman óta ismert pár- és pszichoterápia fogalom a szeretetnyelv. Az Egymásra hangolva, Az öt szeretetnyelv című könyv részletesen kifejti, hogy mindenkinek megvan a saját elsődleges szeretetnyelve. Azaz mindenkinek szüksége van arra, hogy időről időre valamilyen módon érezhesse mások szeretetét, törődését. Olyan társ való hozzánk, aki a mi szükségleteink szerint is képes az érzelmeit kifejezni. Az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!