Írástól Lélekig

Azt hiszed, hogy elnyomásban élni stresszesebb, mint szabadon?

Bántalmazó kapcsolatban, elnyomó rendszerben, diktatúrában élni megnyugtató is lehet.   Megint kezembe akadt egy könyv észak-Koreáról. Nem is tudom, hogy a történelem tanár énem vagy az önismerettel foglalkozó oldalam érdeklődik jobban: miért és hogyan tud fennállni egy keményvonalas diktatúra hosszú – hosszú évtizedeken át? Miért nem fog össze a tömeg? Miért tűrik, hogy az állam… Tovább »

Életmódváltásra van szükséged? Merj kicsit álmodni!

Jó, bevallom. Az életmódváltásom ott bukott el, hogy el se kezdtem.   Hát akkor elmesélem nektek életmód-nem-váltásom kifogásait történetét. Született két kisfiam. Az első császárral, aztán nem olyan sokára természetes úton a második. (A szüléstörténetemet ITT olvashatjátok.) Az első éveket elég volt túlélni. Éjszakázás, betegápolás, komoly alvásmegvonás nekem – évekig. Aztán lassan életem is lett. Átaludt… Tovább »

Menekülés

Mindez igaz.  Emberek most, ebben a pillanatban is átélik azt, amit itt olvastam. Egy rendszer emberöltőkön át képes kiölni az empátiát, a hitet, a reményt. És még mindig fennáll. Egy szűk elit bármit megtehet, milliók sorsa felett rendelkezhet – és úgy tűnik, a hatalmát tartani is tudja. A könyv egy munkatáborban született és ott 23… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!