Írástól Lélekig

Önismereti teszt: Mutasd az írásod, megmondom, milyen barát vagy!

Nahát, ez a Tanárnő eléggé szétszórt mostanában, újabban minden ebéd után alszik, egész nap csak eszik és jön-megy, közben meg majdnem kiment a fejéből, hogy a Grafosuli nem is tart nyári szünetet!  Még jó, hogy észbe kapott és gyorsan folytatja is a következő leckével. 🙂 Vedd elő az írásmintádat, ha nincs, akkor az Első leckében… Tovább »

Te is rendet raksz, ha vendéget vársz?

Nagyon év végi hangulatba kerültünk már. Fáradtak vagyunk, egyik napot a másik után vonszoljuk, alig várom, hogy végre legyen kis időm nemcsak magamra, hanem a környezetemre is. Ráadásul Ábel ősszel elkezdi az iskolát, ezért időszerű lenne egy kisebb átalakítás is.   Az az ötletem támadt, hogy megkérem  Saját Otthon Projekt íróját, hogy segítsen pár egyszerű… Tovább »

Kárász Eszterrel beszélgettem

  Kárász Eszterrel beszélgettem grafológiai elemzése kapcsán. Arra voltam kíváncsi, hogy honnan a kiegyensúlyozottsága, az energiája, hogyan tudja összeegyeztetni az előadóművészi vágyait a karitatív tevékenységével és családanya szerepével. Az előző bejegyzésben olvashattátok is, hogy az írása mit válaszolt a kérdéseimre. Most pedig megtudhatjátok, mennyire ért egyet az írásképe alapján megrajzolt személyiségképével.       Kárász… Tovább »

Megengedhetjük magunknak…

A gyereknevelés önismereti út is. Mindig van mire rácsodálkozni: a saját reakcióinkra, érzéseinkre, gyengeségeinkre. De a gyerekek ösztönösségére is: ők még ragaszkodnak ahhoz, ami nekik jó. Érdeklődőek, aktívak, őszinték – képesek a jelenben élni. Sőt, csakis abban. Van mit tanulnunk a gyerekektől…   Felnőttként sokszor elkap minket a gépszíj, bedarál a munka, nyomasztanak a kötelességek… Tovább »

Mi leszel, ha nagy leszel?

A pályaválasztási tanácsadás menete   Hogyan készül egy pályaorientációs szakvélemény?  A pályaorientáció vizsgálata összetett, bonyolult feladat. A megbízó adottságaihoz, vágyaihoz, céljaihoz, képességeihez, és persze lehetőségeihez kell találni hivatást. A grafológust e célból gyakran már általános iskolások szülei is megkeresik, akik szakközépiskolát keresnek csemetéjük számára, de a jellemzőbb inkább az, hogy a középiskola utolsó éveiben válik… Tovább »

A balkezesség és a személyiség

Annyira érdekes dologról olvasgatok mostanában! A jobb agyfélteke dominanciája hajlamosít negatív emocionális alaphangulatra, visszahúzódó, szorongó, depresszív hozzáállásra. Így tehát jellemzőbb a balkezesek között a gátlásos, szégyenlős alkatú, introvertált, szociálisan félénk ember. Ti ismertek balkezes embert, akire illik néhány jelző a fentiek közül? Vagy magadra ismertél? Akkor írj nekem! Ha meg éppen nem így van, akkor… Tovább »

Én azt hittem…

Én azt hittem, sosem lesz konfliktusom BKK-ellenőrökkel. Csak azért, mert mindig veszek bérletet. Ezt elég indoknak tartom, hogy a hipotézisemet bizonyítva lássam. Az esetek túlnyomó részében a két szelíd, mosolygós, nyugodt gyerekemmel utazom. Tapasztalatom szerint ez a látvány szimpátiát vált ki az emberekből. És hát az ellenőr is csak ember. Úgyhogy minden adva van, egy… Tovább »

Lázas vagyok, már megint lázas

Hát így vagyunk. Idén másodszor lázasodtam be. Írhatnám, hogy ágynak estem, de ez már nem fedi a valóságot. Volt, hogy évekig elkerült a betegség. Mostanában viszont kicsit kimerültnek érzem magam, nem csoda, hogy kedvelnek a vírusok. Csakhogy én nem kedvelem őket, miért nem értik meg? Ha az ember túlhajtja magát, ha kimerül, ha fogynak a… Tovább »

A pofon

Nem is tudom, miért jutott ez most eszembe. Talán mert Máté újabban harapással vagy karmolással fejezi ki a nemtetszését? Ma altatás közben hirtelen bevillant, hogy milyen nehezen is viseltem, mikor anno Ábel váratlanul pofon ütött. Nem tudom visszaidézni, mikor volt ez már – karonülő volt, az biztos, mert még sokat cipelgettem. Ő pedig egyszer csak… Tovább »

Cseresznyebefőtt, ami előhívja az érzéseket

Először  mindig a sárgabaracklekvárt esszük meg. Az a legfinomabb. Jó sűrűre főzve, egész mézszínűn. Aztán jön a többi: cseresznye, meggy, szilva és persze a  vegyes lekvárok. Eddig vajas kenyérre kentük, de idén kipróbáltam, hogy a pirítós kenyérre előbb kesudióvajat kenek, aztán halmozom rá a lekvárt – isteni finom! (Ezt a receptet Zizinél találtam, akinek a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!