Írástól Lélekig

Szoros kontroll alatt tartott gyerekből szorongó felnőtt?

Én aztán tudom, milyen szoros megfigyelés és irányítás alatt lenni. A családom hitvallása szerint ugyanis a szeretet maga az aggódás.   A világ veszélyes.  A társak csak a rosszba visznek: Megszólnak. Kinéznek, kinevetnek. Bántanak, elrabolnak, megvernek. A vér szava a minden. Ők tudják, mi a jó nekem. Vigyáznak rám. Otthon biztonságban vagyok. Kicsi vagyok, gyenge… Tovább »

Meg fogsz lepődni, hogy két szóból kiolvasom: harmóniában vagy-e magaddal!

Harmóniában vagy magaddal? Két szó – és megvan a válasz! Van kedved játszani? Vegyél elő egy papírt és írd le írott betűkkel (de nagyon gyorsan!): varázslatos borókabogyó.     Kész? Akkor nézzük, milyenek az ováljaid! Ha az ováljaid nagyon szabályos, kerek formájúak, és majdnem azonos méretűek, akkor erős az önkontrollod, a külvilág számára nem feded… Tovább »

Állást szeretnél, de válaszra se méltatnak? Nem biztos, hogy a te hibád!

Szereted a kihívásokat, rugalmas vagy? Bízol a képességeidben? Úgy érzed, a jég hátán is megélsz? Hiszed, hogy majdcsak lesz valahogy? Na, én éppen nem tartozom ebbe a kategóriába.   Szeretem a biztonságot, a kiszámíthatóságot. És szerencsére nem is voltam még olyan élethelyzetben, hogy aggódnom kellett volna. Az egyetem elvégzése után egyből találtam állást, aztán férjhez… Tovább »

Tekintélyt szerezni

Kezdő tanárként – mit ne mondjak -, elég nagy kihívás volt kiállni a katedrára. Én, a pályakezdő és 36 kamasz. Szemtől szembe. Az első tanévem előtti nyáron mindent elterveztem: mik lesznek a főbb céljaim, és milyen eszközökkel szeretném elérni, hogy a gyerekek kövessék majd az utasításaimat, az órán fegyelem legyen és tanuljanak is. Abban biztos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!