Írástól Lélekig

Hányan mondták eddig neked, hogy: Büszke vagyok rád?

Önbecsülés. A lelki egészség. Megérdemled. Szükséged van rá, hogy egészséges kapcsolatokat tudj ápolni.   Mikor van esélyed társra találni? Önbecsülésre van szükséged. Ez éltető erő. Ha egyszer elhiszed, hogy rád fel lehet figyelni, akkor nyílnak meg a csatornák. Ha egészséges az önbizalmad, akkor már tudod, hogy megérdemled a másikat. Nem várod el a párodtól, hogy… Tovább »

Tekintélyt szerezni

Kezdő tanárként – mit ne mondjak -, elég nagy kihívás volt kiállni a katedrára. Én, a pályakezdő és 36 kamasz. Szemtől szembe. Az első tanévem előtti nyáron mindent elterveztem: mik lesznek a főbb céljaim, és milyen eszközökkel szeretném elérni, hogy a gyerekek kövessék majd az utasításaimat, az órán fegyelem legyen és tanuljanak is. Abban biztos… Tovább »

Összehasonlítva

Összehasonlítva lenni folyton – ártalmas. Tisztában van ezzel a szülő, akitől folyton valami ilyesmit hall a gyerek: Bezzeg a kolléganőm lánya milyen szorgalmas! Bezzeg a padtársad milyen önálló, egyedül megmelegíti az ebédjét! Bezzeg a Pistike sosem beteg, Te meg megint belázasodtál?! Megint elvesztetted a radírodat? Az osztályban te vagy a legrendetlenebb!???  Valószínűleg nincs… Valószínűleg azzal… Tovább »

Szerintem depressziós vagyok, kérlek, segíts!

  Nemrég egy fiatal nő keresett meg, hogy megvizsgálnám-e az írását. Aggódni kezdett, mert újabban nehezebben tud elaludni, így másnap fáradt, nincs étvágya, néha rátör a szívdobogás, szorít a gyomra, attól fél, hogy depressziós vagy pánikbeteg.   Rossz hangulataira, testi tüneteire elfogta az aggódás: Vajon mi baja lehet, mikor látszólag minden rendben van az életével?… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!