Írástól Lélekig

Te is utálsz mosogatni? Akkor ez a bejegyzés neked szól!

Házimunka? Pfúj, utálom csinálni. De nem bírom elviselni a piszkot sem, szeretem a szép konyhát, a tisztaság illatát. Úgyhogy mégiscsak csinálom. Kénytelen – kelletlen.   Képzeljétek, a húgom megajándékoz engem egy mosogatógéppel! Lehet, hogy másnak is van jófej tesója, de szerintem az enyém a legszuperebb a világon. A szememben eddig luxusnak, elérhetetlen álomnak számított, de… Tovább »

5 centin múlik, hogy nem tudok magamnak ruhát venni – mit tegyek?

Egész röviden fel tudom vázolni a problémámat. A gyes alatt nem vettem magamnak ruhát. Az idő vasfoga kikezdte a ruhatáramat. Most, hogy elkezdtem dolgozni, ráadásul folyton emberek között vagyok, nagyon gyorsan vennem kellett pár holmit, hogy legalább egy garnitúra meglegyen. Egy önismerettel foglalkozó blogger persze, hogy azt hirdeti:  nemcsak a lelkünkkel szükséges törődnünk. Az is… Tovább »

Te beteljesítetted már a női princípiumot?

Mintha kissé elszabadultak volna az indulatok. Akárhová kattintok, felháborodott, dühös nők mondják meg a tutit, miért is sértő, ha egy közszereplő azt állítja, hogy a nő feladata a női princípium beteljesítése.   Csajok, lányok, anyák, NŐK! Nem méltó hozzánk ez a sok indulat! Mit szólnátok hozzá, ha inkább pozitívan közelítenénk meg a kérdést?    … Tovább »

Amilyen Nő vagy, olyan Férfi lesz a fiad!

Piac. Zsúfolt busz. Légkondi kikapcs. Tenyérnyi ablak kinyit. Nénikék csomagokkal. Férfi ücsörög. Férfi. Inkább csak egy annak látszó hímnemű. Mert nem férfi az, aki nem adja át a helyét egy idős asszonynak. Elnézem ezt a vasalt inget viselő, kövérkés, izzadt, kókadt fazont. A férfiává válás gyerekkorban kezdődik. És nem azzal, hogy kék pólót veszek neki…. Tovább »

Hogyan őrizhetjük meg a nőiességünket?

  A grafológus nem lehet abban biztos, hogy női vagy férfi írást tart a kezében. Az viszont már látható, hogy maga az írás NŐIES vagy FÉRFIAS.     A grafológus nem intuícióból dolgozik. Munkájának alapja a több száz mérés, az összehasonlítás, alapos megfigyelések, diagramok és táblázatok, ill. különböző személyiségkészítő módszerek alkalmazása. A grafológus nem állíthat… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!