Írástól Lélekig

Az írástudomány a pszichológia része

                               Új eszköz a HR-esek kezében               Mindent a grafológiáról: Misztikum vagy tudomány?   „Az írástudomány a pszichológia része,  annak alkalmazott területeihez illeszkedik,  egyenjogúságának elismerését szakmailag  szükségesnek tartom.”                                             (Prof. Dr. Bagdy Emőke) Mi az oka annak, hogy létezik egy szakma, melyre a humán szakemberek egyiktábora úgy tekint, mint áltudományra, művelőit pedig „Alacsony képzettségű,… Tovább »

Ezt nem értem…

Kép innen.               A cikk elolvasható itt.   Kikerült az OKJ-s szakmák közül a grafológia. Nem értem… Hát nem fontos, hogy hiteles, képzett szakemberek dönthessenek, segíthessenek alkalmassági, munkaügyi, biztonságtechnikai kérdésekben? Hát nem fontos, hogy hiteles emberek segíthessenek mentálhigiénés, kriminológiai vagy személyiségfejlődést érintő ügyekben? A grafológus szakemberek segítségét sok területen… Tovább »

Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár, avagy mit tud a grafológus?

Mivel is foglalkozik az íráselemző? Grafológus? Írásszakértő? Kicsit ez, kicsit az? Minden grafológus írásszakértő is, de nem minden írásszakértő grafológus? A különbség nagy. A grafológus a lélekkel foglalkozik. Az írás mögött a személyiséget keresi, az okokat tárhatja fel, komplex képet próbál alkotni. Az írásszakértői munka más. Ott a tények fontosak. Mit tud egyik, mit tud… Tovább »

Miért épp a grafológia?

Kép innen Tanár voltam valaha. Lélekben az is maradok mindig, úgy hiszem. Faltam a könyveket. Metrón, vonaton, strandon, szünetben, éjjel és nappal, nyaralás alatt és unalmas matek órán – mindig, ha tehettem. Az egyetem számomra a hobbim kiélését is jelentette: olvasni tonnaszám, elmerülni a szépirodalom csodás nyelvezetében, misztikus világában, kiszakadni a VALÓSÁGBÓL, lelassulni, megnyugodni. Aztán… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!