Írástól Lélekig

Cseresznyebefőtt, ami előhívja az érzéseket

Először  mindig a sárgabaracklekvárt esszük meg. Az a legfinomabb. Jó sűrűre főzve, egész mézszínűn. Aztán jön a többi: cseresznye, meggy, szilva és persze a  vegyes lekvárok. Eddig vajas kenyérre kentük, de idén kipróbáltam, hogy a pirítós kenyérre előbb kesudióvajat kenek, aztán halmozom rá a lekvárt – isteni finom! (Ezt a receptet Zizinél találtam, akinek a… Tovább »

Menekülés

Mindez igaz.  Emberek most, ebben a pillanatban is átélik azt, amit itt olvastam. Egy rendszer emberöltőkön át képes kiölni az empátiát, a hitet, a reményt. És még mindig fennáll. Egy szűk elit bármit megtehet, milliók sorsa felett rendelkezhet – és úgy tűnik, a hatalmát tartani is tudja. A könyv egy munkatáborban született és ott 23… Tovább »

Flow élmény a mindennapokban

  Ma van a házassági évfordulónk! Büszkén írtam is a barátnőimnek, hogy nem, ma sajnos nem érek rá, de biztosan, mert ma van a 3. házassági évfordulónk, hogy rohan az idő! Már harmadszor írtam le, mikor elgondolkodtam: hogy is lehetne a harmadik, ha Ábel már kétéves? (Nekem ilyen gyors a reakcióidőm, most mit tagadjam?)  … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!