Írástól Lélekig

Lépésről lépésre 6.

A 6. lépés: a Tanácsadás. A legizgalmasabb része a munkámnak. Kész a személyiségkép, és azon kívül is van még rengeteg jellemzőm. Mindezt összekovácsolom egy 3-5 oldalas levélbe. Ilyenkor már semmi más nem jár a fejemben, csak belehelyezkedem az adott helyzetbe.  Szükséges hozzá a szelektálásra való képesség, lényeglátás, pszichológiai ismeretek, és az összefüggések felismerése. A megrajzolt… Tovább »

Lépésről lépésre 5.

Az 5. lépés: A személyiségkép felállítása. A munka érdemi része számomra itt kezdődik. Igazi lelki munka, és az összes adat ismeretében lendületesen is megy. Én Katona Ágnes személyiségelemző módszerét használom: ez amolyan listázós módszer. Nagyon sok területet érint, mindegyikre ad egy-egy listát, azaz az ide tartozó grafológiai jegyeket felsorolja. Nekem meg kell állapítanom, hogy az… Tovább »

Lépésről lépésre 4.

A 4. lépés: Diagramok készítése. Ez a legnagyobb felelősséggel járó feladat. Van jó pár excel táblázatom, beírogatom a kért adatokat, amiket az előző három lépésben már felírtam magamnak, és kiadja a diagramot. Olykor nehéz eldönteni, hogy igen vagy nem. Szorosak a kategóriák, nincs árnyalat – sokat kell morfondíroznom. Azt viszont szeretem benne, hogy a diagramok… Tovább »

Lépésről lépésre 3.

A 3. lépés: A globális írásjellemzők értékelése  Az előkészítésnek ez a része már kis gyakorlatot igényel. Olyan megállapításokra van szükség, amikhez az írást már egészében kell látni, már csak sok jellemző figyelembevételével lehet megtenni egy-egy állítást. Ilyen például a szabályosság kérdése. A megengedhető ingadozások 12 kategóriába sorolhatók, és ezek ismeretében jelenthetem ki, hogy mennyire szabályos… Tovább »

Lépésről lépésre 2.

2. lépés : A szerkezeti elemek vizsgálata   A következő feladat elsősorban a formák megfigyelése. Ez ugyan még szöszölős munka, de ilyenkor már kezdenek özönleni az információk. És itt már nagyon kell figyelni is, nem szabad hibázni, elnézni az alaki eltéréseket, bármilyen picikék is legyenek azok! Érdemes nagyítót használni vagy nagyítva kivetíteni az írást a… Tovább »

Lépésről lépésre 1.

Hogyan készül egy elemzés? Sokak számára valamilyen rejtélyes dolognak tűnik, ha mi grafológusok egy írást a kezünkbe fogva leírást tudunk adni a személyiségről. Misztikum? Találgatás? Megérzés? Vagy inkább ezoterikus dolog? A következő bejegyzésekben bemutatom, hogyan is halad a grafológus lépésről lépésre a személyiségkép megrajzolása felé. A grafológia egy megfigyelésen, tapasztalaton nyugvó tudományág. Alapvető elképzelése az… Tovább »

Kárász Eszter írása

Hát összeállt a kép. Itt van Eszter írása.      Sokszínű, tevékeny, filigrán kis energiabomba. Csupa mosoly, sugárzás. Meg akartam fejteni a titkát – és ő kitárulkozott nekem.  Repked egész nap, jön-megy, vibrál, térül-fordul, penget, páros lábon ugrál – lehet ezt bírni energiával? Bevallom, kicsit aggódtam már érte. Aki jár hozzá Dalolkára, vagy az Eszter-lánc mesezenekar koncertjeire,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!