Írástól Lélekig

5+1 dolog, amit jó, ha tudsz a vegetáriánusokról

Mit gondolsz a vegákról? Hogy aszkéták, egészségtudatosak? Karcsúak és válogatósak?  Íme pár dolog, amivel jó, ha tisztában vagy, ha az egyik barátod vagy családtagod a vega életmódot választja. Megdöntök most pár tévhitet:   A vegetáriánus az, aki nem eszik húst. Így húsmentes étellel egyszerűen megvendégelheted.   Ha ez ilyen egyszerű lenne… Az egyik vega megengedi… Tovább »

Ismerd meg Szandit, a Sütik Birodalma bloggerét!

Rajongok a gasztronómiáért. A nyugis pepecselésért a konyhában. Főleg mióta nem mások mondják meg, mit és mennyit kellene ennem. Imádok sütit sütni. Nem vagyok igazán édesszájú, de a tortakészítés hobbivá lépett elő az életemben, és bár sokszor van bűntudatom, hogy a konyhám elindult egy kevésbé reform irányba, a rajongásom mégsem csökken. De mit csináljak? A… Tovább »

Ízek, illatok, szeretet

Ismeritek az érzést, hogy olykor mintha tényleg veletek lenne az az ember, aki annyira tud hiányozni? A jelenlétét, a hangját, a lényét váratlanul előhívja egy dallam, egy mozdulat, egy helyzet, egy illat? Éreztétek már azt, hogy ha valamit úgy csináltok, ahogy Ő szokta, akkor az olyan, mintha visszarepülnétek az időben/térben – hozzá?   Észrevétlenül veszünk… Tovább »

A stressz és a torta harca – vajon ki lesz a győztes? Naná, hogy én!

Alattomos dolog a stressz. Mert akkor támad, amikor nem is gondolsz rá.   Tapasztalom én is, megint. Sajnos. Feszült vagyok hetek óta, feszült vagyok a munkámban. Ezt tudom. Ahogy vége a napnak és felszállok a buszra, hiába várom a megkönnyebbülést. Dobol bennem a gondolat, hogy váltanom kellene…, csakhogy elköteleztem magam. Aztán délutánra a feszültség elbújik…. Tovább »

Konyhatündér vagy? Íme világ legelső gasztro-grafo tesztje!

  Játékos teszt a főzési képességeidről 🙂 1. Ha az írásod rendezett, apró betűs, szabályos, egyenesek a soralapvonalak, a sortávolság is egyenletes, az áthúzásaid pontosan kitettek, akkor  a figyelemkoncentrációd magas, bátran belevághatsz egy olyan étel elkészítésébe, amihez összpontosítani kell, kizárni a zavaró tényezőket, és csak a munkafolyamatra kell koncentrálni. A Te ételed a felfújt! Kecskesajtos… Tovább »

Túrós csusza

  Túrós csusza. Egyre gondolunk. Szalonnapörccel, zsírral meglocsolva, gazdagon. Zsír nélkül. Szalonna nélkül. Remegős tejföllel a tetején. Csőben sütve. Cukorral (brrr). Tofuval és szójatejjel. (???) De mégis ugyanaz: a csusza. Nekem pedig AZ EMLÉK. Mindig játszottunk. Mókáztunk, aztán cinkosan összenéztünk, mert tudtuk, ez csak a látszat. Hogy különbözünk. Mert ezer szálon kapcsolódunk egymáshoz. Én és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!