Írástól Lélekig

A Logopédia Napja

Sok diszlexiát érintő ingyenes programmal várja az érdeklődőket március 6-án a Logopédia Napja Budapesten több helyszínen. A programfüzet letölthető innen: Logopédia Napja 2015... Tovább »

Nem olvas a gyerekem, mit tegyek?

    Olvasni, hát mit mondhatnék… elég jó dolog. Ha valami hiányzik az életemből most, akkor az a CSEND és az OLVASÁS. Megszoktam, hogy a könyv az életem része. Hogy pihenés nem telik el nélküle. Hogy a táskámban mindig van egy jó könyv.   De mi a helyzet, ha a gyerekünk nem szeret olvasni? Mit… Tovább »

Mikor kezdjünk el gyanakodni? A diszlexia előjelei még az iskolakezdés előtt

A kép illusztráció, innen. A grafológus, pedagógus, óvónő, logopédus nagy segítségünkre lehetnek, hiszen látják a kortársak között a kis ovist, tudnak viszonyítani. Mi szülők hajlamosak vagyunk kicsit nagyon elfogultak lenni. 🙂 Az írással kapcsolatos vagy olvasási nehézségek előjelei már óvodás korban láthatóak. A kisgyerek “írása” a rajz, ez az ő kifejező eszköze, képességeinek és érzelmeinek… Tovább »

Ha felmerül a diszlexia gyanúja

Manapság már egyre nagyobb figyelmet és megértést kapnak a tanulási zavarokkal küzdő gyerekek. Bár egyszerűbb beskatulyázni őket a lusta, motiválatlan, rossz tanuló dobozkába – merthogy biztos nem gyakorol otthon eleget -, de ezzel sok lehetőség el is veszik a számukra. Ezért nagy az iskola felelőssége.   A tanulási nehézséggel küzdő gyereket mindmáig sok kudarc és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!