Írástól Lélekig

Rosszkedv ellen a legjobb orvosság a… rosszkedv!

Nincs kedved semmihez? Sötét színben látod a világot? Fáradt vagy és lehangolt?   Mi nők vagyunk így néha. Talán nem is csak néha. A hangulatingadozás is hozzánk tartozik. Okunk persze van rá elég: havonta és fronthatáskor, fáradtan vagy kipihenten, egyedül vagy társaságban. Meg úgy egyébként is. Az írásod is energiátlan? A betűformák egyre elnagyoltabbak, széthúzottabbak,… Tovább »

A depresszió jelei – Tanácsadás

  Depresszió – ez a pszichiáter diagnózisa. Az írás is lelki krízisről, szorongásról, mélyen gyökerező elfojtásokról beszélt nekem. Mi lehet a grafológus tanácsa? Az írásminta az súgja, nagyon mélyre szorítottad le az érzéseidet. Az írásod azt mondja, nem tudod feldolgozni a stresszt, nem tudsz megszabadulni lelki tartalmaktól. Sok minden bánt, aminek nem akarsz jelentőséget tulajdonítani…. Tovább »

Haragszol, pedig nem is tudsz róla? A tested megüzeni neked!

Sok mindenre képesek vagyunk az egészségünk megóvása érdekében. De vajon elég, ha csak a testünket óvjuk? Időnkét megmozgatjuk, megfelelően tápláljuk, pihentetjük, ápolgatjuk? Aligha. A test és lélek nem különválasztható. Ezért az egészséges életmód alappillére a lelki egészségünk megóvása is. Ha ezt a tényezőt figyelmen kívül hagyjuk, akkor a testünk előbb-utóbb figyelmeztet: Figyelj, van egy kis… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!