Írástól Lélekig

Fogyókúrázni akarsz? Felejtsd el, tudok jobbat!

Testképzavar egy vékony lány szemszögéből…   Elégedetlen vagy a tükörképeddel? Talán nem is kellene a fogyókúrás ötleteket keresned, életmód-tanácsokat bújnod. Időszakosan megvonni magadtól a jó falatokat, aztán meg félni a jojo effektustól… és a mérlegre állva újfent csalódni. Szerintem máshol van a megoldás: csakis benned. Bár a női lapok gyakran adnak tippeket a tökéletes alak… Tovább »

Miért örüljünk a szarkalábaknak? Hát ezért!

Nem tudom, mire számítottam, miért lepődtem meg egyáltalán. Miért csodálkozom, hogy a tükörbe nézve idén először látható fehér csíkok jelentek meg a szemem környékén, ahogy a nap kissé megkapta hunyorító arcomat? Lassan szembe kell néznem az öregedés jeleivel. Bár ez korántsem könnyű – még alig barátkoztam meg a testem gyors változásával: a két terhesség, császár… Tovább »

Kis élménybeszámoló még régről – az én szüléstörténetem

Épp filmet néztünk. Scarlett Johansson játszott benne, nagyon szeretem. Mikor hirtelen szaggató fájdalmat éreztem a derekamban. És hát mire gondol ilyenkor egy mindenórás kismama? Hogy, de elfeküdtem magamat! És el is hittem ám! Pozíciót változtattam, és néztem tovább a filmet. De hirtelen megint belémnyilalt. Gyanús, nagyon gyanús… de hát ez még nem lehet az… én… Tovább »

Burokban született

Percekig néztem ezt a képet. Bepillantok a Nagy Titokba. Hogy milyen is az anyuka hasában ez a mindentől megóvó kis kuckó, milyen is a teljes, tökéletes harmónia a kisbaba számára. Nem tudom levenni róla a szememet. Egy képet linkelek ide, hogy akit érdekel, megnézhesse, hogyan született meg az a baba, akit burokkal együtt vettek ki… Tovább »

Felháborító

Közeleg a szülés ideje. Félek. Már csak egy hónapom van hátra – ideje készülődni. Majd egyszer megosztom veletek az első szülésem történetét is, de most csak annyit, hogy császármetszés lett belőle. Nem volt traumatikus, gyorsan zajlott, mégis megviselt lelkileg, hogy utána olyan lassan épültem fel, pedig a kisbabámmal szerettem volna foglalkozni, mégpedig azonnal! Ölbe venni,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!