Írástól Lélekig

Te is utálsz mosogatni? Akkor ez a bejegyzés neked szól!

Házimunka? Pfúj, utálom csinálni. De nem bírom elviselni a piszkot sem, szeretem a szép konyhát, a tisztaság illatát. Úgyhogy mégiscsak csinálom. Kénytelen – kelletlen.   Képzeljétek, a húgom megajándékoz engem egy mosogatógéppel! Lehet, hogy másnak is van jófej tesója, de szerintem az enyém a legszuperebb a világon. A szememben eddig luxusnak, elérhetetlen álomnak számított, de… Tovább »

Karácsonykor együtt a család – ennek tényleg így kell lennie?

  Advent. Megállás. Számvetés… Te is szemügyre veszed ilyenkor a kapcsolataidat? Átszellemülten várod a szeretteiddel töltött időt? Vagy összeszoruló szívvel gondolsz a kényszeres családi vacsorákra, az előre borítékolható feszültségekre, a régi sérelmek vészterhes felhőjére, de – az ünnepre való tekintettel – érdemben inkább nem beszéltek?   Voltál már úgy, hogy a szereteted nem talált viszonzásra?… Tovább »

Cseresznyebefőtt, ami előhívja az érzéseket

Először  mindig a sárgabaracklekvárt esszük meg. Az a legfinomabb. Jó sűrűre főzve, egész mézszínűn. Aztán jön a többi: cseresznye, meggy, szilva és persze a  vegyes lekvárok. Eddig vajas kenyérre kentük, de idén kipróbáltam, hogy a pirítós kenyérre előbb kesudióvajat kenek, aztán halmozom rá a lekvárt – isteni finom! (Ezt a receptet Zizinél találtam, akinek a… Tovább »

Köszönetnyilvánítás következik

Megcsináltam!!! Igen, sikerült, ma letettem az utolsó vizsgámat és grafológus lettem! El se hiszem, hogy a hátam mögött van ez az év. Az átdolgozott esték, a házi feladatra áldozott összes szabadidő, a kimerültségig való szakdolgozat-írás. És a tanulás, amitől jócskán elszoktam már. Grafológus vagyok, újabb segítő szakma a kezemben!  De ezt nem csak én csináltam… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!