Írástól Lélekig

7 dolog, amire a szoptatási nehézségek megtanítottak

Én azt hittem, a szoptatás a világ egyik legtermészetesebb dolga. A kicsikém megszületik, a tejelválasztás elindul. A baba jóllakik, és alszunk pár órát. Tévedtem. De mekkorát…   Minden annyira szépen indult. Tökéletes, egészséges kisfiú, feszülő mellek, eufória. Jól szopó baba, jó technika – lelkesítettek már a kórházban is (annak ellenére, hogy Ábel fogyni kezdett). A… Tovább »

Kisfiút vársz? Van számodra néhány szuper hírem!

Mindig is szerettem volna egy kislányt. Mikor az ultrahangon kiderült, hogy fiam lesz, először kicsit megijedtem. Mit fogok kezdeni vele? Hogy fogok egy fiúra hangolódni? Hogy tudok bekapcsolódni a fiús játékokba? Kivel fogok csajos cuccokat nézegetni?   Van néhány jó hírem azoknak, akik szintén fiús anyukák:     Nem kell lemondanod a vásárlásról. A fiúk… Tovább »

Szeretet kötődés nélkül – létezik?

Ahogy beköszön a szülő az ajtón, kiegészül a gyerekről alkotott kép. Két perc alatt fel lehet mérni a viszonyokat. Ahogy apa – anya ránéz a gyerekére. Ahogy a kislány meglátja, hogy jöttek érte. Tekintet, melegség, béke. Vagy nem…   Elvileg a szülők a portán várnak a gyerekeikre, de én szeretem a renitenseket, akik mégiscsak feljönnek… Tovább »

Összehasonlítva

Összehasonlítva lenni folyton – ártalmas. Tisztában van ezzel a szülő, akitől folyton valami ilyesmit hall a gyerek: Bezzeg a kolléganőm lánya milyen szorgalmas! Bezzeg a padtársad milyen önálló, egyedül megmelegíti az ebédjét! Bezzeg a Pistike sosem beteg, Te meg megint belázasodtál?! Megint elvesztetted a radírodat? Az osztályban te vagy a legrendetlenebb!???  Valószínűleg nincs… Valószínűleg azzal… Tovább »

Az anyai szeretet

“Szeretetet lehet adni és kapni. Csak egyet nem lehet, szeretetet zsarolni. S ezt legtöbbször nem is tudják azok a szerencsétlenek, akik szeretetre éhesek.”  Márai Sándor: Füves könyv   Minden anya szereti a gyerekét. Minden anya szereti a gyerekét?           Anna Radchenko Mother’s Love (Anyai szeretet) című sorozata Árnyalhatjuk, finomíthatjuk, tompíthatjuk is:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!