Írástól Lélekig

Egy kudarcba fulladt nap margójára, avagy a fegyelmezés új dimenziója

Elegem lett. Elegem a kiabálásból, ordításból, asztalcsapkodásból, fenyegetésből, büntetésből. Csendet akaroook!   Két napja új kihívást tűztem ki magam elé. Megpróbálok új fegyelmezési eszközöket bevetni. Mert elegem van. Nem a gyerekekből – hanem a hangerőből. Oda – vissza. Nevezetesen: kísérletet teszek arra, hogy a kisdiákok terelgetésekor kiabálás, sípszó  helyett szolidabb eszközöket vezessek be. Miért kellene… Tovább »

Ne légy áldozat – menekülj!

Hát nem látod, mit művel veled? Lépj ki a bántalmazó kapcsolatból – nem ezt érdemled.   A bántalmazott nők jelentős része meg se tudja mondani, mikor vált a lángoló szerelem rémálommá. És arra is nehezen ad választ, miért hagyta magát terrorizálni. És hogy tulajdonképpen mikor és hogyan is kezdődött ez az egész… Egy dologban azonban… Tovább »

Jó ez így nekem? Vagy csak megszoktam már?

Hányszor cselekszünk megszokásból? Hányszor teszünk dolgokat rutinból, csak mert így egyszerűbb? Persze csomó energiát megspórolunk azzal, hogy nem merengünk el rendszeresen, vajon melyik tejfölt vegyük  le a polcról, vagy hogy melyik fiókba érdemes visszatenni a mosott ruhát. Mégis érdemes néha megállni és felülvizsgálni a beidegződéseinket…   A grafológus az iskolai sztenderdhez viszonyított eltéréseket vizsgálja. Emlékeztek… Tovább »

A pofon

Nem is tudom, miért jutott ez most eszembe. Talán mert Máté újabban harapással vagy karmolással fejezi ki a nemtetszését? Ma altatás közben hirtelen bevillant, hogy milyen nehezen is viseltem, mikor anno Ábel váratlanul pofon ütött. Nem tudom visszaidézni, mikor volt ez már – karonülő volt, az biztos, mert még sokat cipelgettem. Ő pedig egyszer csak… Tovább »

Haragszol, pedig nem is tudsz róla? A tested megüzeni neked!

Sok mindenre képesek vagyunk az egészségünk megóvása érdekében. De vajon elég, ha csak a testünket óvjuk? Időnkét megmozgatjuk, megfelelően tápláljuk, pihentetjük, ápolgatjuk? Aligha. A test és lélek nem különválasztható. Ezért az egészséges életmód alappillére a lelki egészségünk megóvása is. Ha ezt a tényezőt figyelmen kívül hagyjuk, akkor a testünk előbb-utóbb figyelmeztet: Figyelj, van egy kis… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!