Írástól Lélekig

Ismerd meg Szandit, a Sütik Birodalma bloggerét!

Rajongok a gasztronómiáért. A nyugis pepecselésért a konyhában. Főleg mióta nem mások mondják meg, mit és mennyit kellene ennem. Imádok sütit sütni. Nem vagyok igazán édesszájú, de a tortakészítés hobbivá lépett elő az életemben, és bár sokszor van bűntudatom, hogy a konyhám elindult egy kevésbé reform irányba, a rajongásom mégsem csökken. De mit csináljak? A… Tovább »

Újra akcióban a grafológus – most a Bouvet bloggere lett a bátor vállalkozó

Van egy előfeltevésem, amit igazolni szeretnék. Mégpedig az, hogy egy blogból és a kommentelési szokásokból lehet helytálló benyomáson – személyes találkozás nélkül is. A virtuális világ elég csalóka, ezért a tézisem még bizonyításra vár. Most Petra, a Bouvet blog szerzője vállalta, hogy az írását gyorselemzés alá vethetem, hogy újabb bizonyítékokat szerezzek.   Hasonló elemzést már készítettem,… Tovább »

Grafológus akcióban: a 160gramm bloggerének kézírása, avagy a sorok mögött az ember

Ma egy különleges bejegyzéssel készültem: bemutatom a gyorselemzést a gyakorlatban. A bátor vállalkozó egyik kedvenc bloggerem, Lupui Iza, a 160gramm írója. A kitartására és a pozitív életszemléletére figyeltem fel: siránkozás helyett a megoldást kell keresni, lemondás helyett pedig életmódváltást véghezvinni és örömmel gyakorolni. Ismerd meg őt te is jobban – az írása segítségével!   A gyorselemzés… Tovább »

Kárász Eszter írása

Hát összeállt a kép. Itt van Eszter írása.      Sokszínű, tevékeny, filigrán kis energiabomba. Csupa mosoly, sugárzás. Meg akartam fejteni a titkát – és ő kitárulkozott nekem.  Repked egész nap, jön-megy, vibrál, térül-fordul, penget, páros lábon ugrál – lehet ezt bírni energiával? Bevallom, kicsit aggódtam már érte. Aki jár hozzá Dalolkára, vagy az Eszter-lánc mesezenekar koncertjeire,… Tovább »

A depresszió jelei – Tanácsadás

  Depresszió – ez a pszichiáter diagnózisa. Az írás is lelki krízisről, szorongásról, mélyen gyökerező elfojtásokról beszélt nekem. Mi lehet a grafológus tanácsa? Az írásminta az súgja, nagyon mélyre szorítottad le az érzéseidet. Az írásod azt mondja, nem tudod feldolgozni a stresszt, nem tudsz megszabadulni lelki tartalmaktól. Sok minden bánt, aminek nem akarsz jelentőséget tulajdonítani…. Tovább »

Szerintem depressziós vagyok, kérlek, segíts!

  Nemrég egy fiatal nő keresett meg, hogy megvizsgálnám-e az írását. Aggódni kezdett, mert újabban nehezebben tud elaludni, így másnap fáradt, nincs étvágya, néha rátör a szívdobogás, szorít a gyomra, attól fél, hogy depressziós vagy pánikbeteg.   Rossz hangulataira, testi tüneteire elfogta az aggódás: Vajon mi baja lehet, mikor látszólag minden rendben van az életével?… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!