Írástól Lélekig

Így vészeld át, ha beteg a gyereked!

Tippek, hogyan tűnj majdnem ideális betegápoló anyukának.

 

Gyerekként nagyon nehéz elviselni a gyengeséget, a rossz közérzetet, a fájdalmat. De szülőként bensőségessé, könnyebbé tehetjük ezeket a napokat. Sőt, akár lopott, közös időnek is tekinthetjük – igaz, nehezített pályán.

Az, hogy én vagyok az ideális anya, senki számára nem lehet kérdéses. Ebben a bejegyzésben megdönthetetlen bizonyítékokkal is szolgálok.

 

 

Az ideális anya éjjel is éber.

Az ideális anya, mint én, éjjel is meghallja, ha a gyereke szólítja. Na jó, nem épp elsőre…, de a harmadikra biztosan.

Az ideális anya éjjel is kedves.

Azaz, nem türelmetlenkedik, ha a kis beteg, csak azért hívja át (az előző ébresztéshez képest éppen 40 perccel később), hogy szeretetéről biztosítsa. 25 perc múlva pedig azért, hogy megtudakolja, vajon meghalnak-e a tündérek.

Szerintem ezen a vizsgán átcsúsztam. Bár nem tagadom, az Igen, Drágám, szerintem a tündérek leeshetnek, de most már aludj! nem volt épp releváns válasz.

 

Az ideális anya a nem éppen zavartalan éjszaka után reggel gyermeke rendelkezésére áll.

Adtam reggelit és kényelmes kis kuckót készítettem a kanapén. Eddig jó.

Aztán bekapcsoltam a Láng és a szuperverdákat, a szememet pedig épp csak pihentetni csuktam le picit. Szerintetek hány részt alhattam át? Mondjuk fizikálisan jelen voltam, ez egy elégségest azért megér.

Az ideális anya jó példával jár elöl.

Úton-útfélen arról olvasni, hogy nem is a nevelés, hanem a szülői minta az elsődleges a családban. Én tehát biztosan ideális anya vagyok. Egyrészt én is éppen ugyanannyi csokit ettem meg, mint ő, eggyel sem többet! Szerintem ebéd után öt két bonbon nem sok.

És mert ebéd után megmutattam, hogyan is kell gyorsan elaludni, és milyen is valójában a mély, pihentető alvás – a gyógyulási folyamatokat elősegítendő!

Az ideális anya elképesztően szétbombázott lakást hagy maga után.

Ebben tuti jelesre vizsgáztam. És nektek is ezt ajánlom! Ezekben a nehéz órákban – ha a kicsi közérzete engedi – játsszatok vele minél többet, élvezzétek az együtt töltött plusz időt, és hogy kivételesen nem kell rohanni sehova. Kaja meg gyógyszer legyen, minden más elfoglaltság felesleges most.

Hogy milyen tippjeim vannak holnapra, amikor egy nehéz éjszaka után már nem leszek táppénzen, hanem dolgozni fogok? Semmilyen! Segítsééég!

 

Te milyen trükköket vetsz be, hogy átvészeld a nehéz napokat? Van valamilyen emlékezetes eset, mikor helytálltál? Van valamilyen fóbiád, amivel nehezebben küzdesz meg? (Én nagyon félek a hányós vírustól.) Ha megosztanád velünk, akkor várjuk a történetedet a bejegyzés alatt vagy az Írástól Lélekig Facebook oldalán.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!